Italienskt

Italienskt

Pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk

4 personer. 1 burk tonfisk, 200 g. 1 burk krossade tomater, 400 g. 4 msk tomatpuré. 1/2 lök. 1 vitlöksklyfta. 1 tsk oregano
Pasta med tonfisk och kapris

Pasta med tonfisk och kapris

2 klyfta vitlök, fint skivade 3 msk olivolja 400 g hela konserverade tomater 2 msk kapris 1 burk tonfisk i vatten 0,5 citron, skalet 4 port spaghetti 1 kruka basilika salt svartpeppar, nymald
Pasta med lövbiff och champinjoner

Pasta med lövbiff och champinjoner

1. Strimla lövbiffen och ställ åt sidan. Skär champinjonerna i bitar. Hacka lök och vitlök. Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort
Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

Krämig pasta med lövbiff och gorgonzola

tagliatelle (eller spaghetti) 200 g champinjoner, färska 1 rödlök (stor) 400 g lövbiff smör (att steka i) salt svartpeppar 4 dl grädde 1 buljongtärning (grönsak eller kött) 150 g gorgonzolaost persilja
Pasta med oliver och soltorkade tomater

Pasta med oliver och soltorkade tomater

Soppa, pasta, soppa, pasta…  japp.   Varierande kost.   Jag har ätit annat emellan, lovar. Pasta med oliver och soltorkade tomater 2 port 150 g fusili eller valfri pasta 1 dl goda oliver 2 msk hackade soltorkade tomater 1 schalottenlök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad olivolja 1/2 dl pinjenötter, lättrostade 1/2 dl riven parmesan salt och peppar Koka upp vatten och koka pastan al dente
Pasta med spenat och zucchini

Pasta med spenat och zucchini

Ingen anledning att misströsta över trist mat för att tiden är knapp. God pasta, tex Mezze Maniche med vitlöksfräst spenat och zucchini
Risotto, grundrecept

Risotto, grundrecept

1 l kycklingbuljong. 12 schalottenlökar, finhackade. 11 dl Zeta olivolja. 13 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Camaroliris
Pasta med tonfisk och citron

Pasta med tonfisk och citron

26 Mar. 10. 13. Pasta med tonfisk och citron. 0kommentarer. Godmorgon, godmorgon. Idag är jag lite extra glad för det är ledig torsdag och med andra ord har jag precis avnjutit sovmorgonstorsdag
Italiensk tomatsås

Italiensk tomatsås

Ingredienser Portioner. 4 500 g krossade tomater konserverade eller färska 1 - 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 - 3 msk olivolja 2 - 3 msk tomatpuré salt svartpeppar 1/2 - 1 tsk socker 1/2 dl strimlad färsk basilika Lägg till i inköpslistan
Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min. 2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör
Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

Spaghetti med kantareller, trumpetsvamp, parmesan och rucola

400 g spaghetti 200 g kantareller 200 g rödgul trumpetsvamp 0,5 gul lök, finhackad 4 klyfta vitlök, tunt skivade 1 dl vispgrädde 30 g rucolasallad 1 dl parmesanost, nyriven 1 citron, rivet skal från olja, till stekning smör, till stekning salt svartpeppar
Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Koka riset i vinet, buljongen och 4 dl vatten under lock tills vätskan kokat in. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten, parmesanost och 2 msk smör