Italienskt

Italienskt

Tomatsås

Tomatsås

400 gram krossade tomater, gärna märket Mutti 400 gram 1 matsked olivolja 13
Pasta med lövbiff

Pasta med lövbiff

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Rör ner vitlöksost, grädde, vatten och fond och koka upp
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Zeinas pasta alla norma

Zeinas pasta alla norma

4 port spaghetti 2 aubergines 2 konserverade körsbärstomater (á 400 g) 1 gul lök 3 klyftor vitlök 1 kruka färsk basilika ev chiliflakes parmesanost olivolja, till stekning salt peppar
Pasta med kantarellsås

Pasta med kantarellsås

Gör så här. Rensa kantarellerna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor

Pasta med sparris och halloumi

Detta är ett recept som vi själva hittade på och det blev väldigt gott. Ingredienser. ett knippe sparris
Krämig citronpasta

Krämig citronpasta

2 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 1 msk smör 3 dl crème fraîche 3 citroner (ekologika) 1 knippe persilja 400 g pasta, t ex pappardelle 1 förp pinjenötter (à 40 g) parmesanost, till servering salt
Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

Italienska kalvfärsbullar i tomatsås

1. Rör ihop ströbröd, grädde och potatismjöl i en skål- Låt svälla minst 10 min. 2. Skala och hacka löken och bryn den i lite smör