Oj vad många år sen jag åt broccoli och ädelostpaj, det är ju så gott. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - Broccoli och Ädelostpaj
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten). 2 färska broccolibuketter. Häll ost och gräddblandningen ovanpå broccolin och grädda sedan i 40-50 minuter, i mitten av ugnen i 175 grader. 2 färska broccolibuketter
Bjuder på en god broccoli och ädelostpaj som vi åt häromdagen. Ikväll blir det tacos med familjen - det var ett tag sedan vi åt det, så det ska bli gott
2,5 dl havregrädde250 gr broccoli1 msk osötad dijon senap1/2 tsk saltSvartpeppar3 ägg1 dl riven ost (fårost)PinjenötterSmörj en pajform med mjölkfritt margarin, koka broccolin i 3 min i saltat vatten, lägg broccolin i formen och strö Roquefort osten över, koka upp grädden och smaksätt med senap, himalayasalt och svartpeppar, rör ner den rivna osten så den smälter i såsen. Låt såsen svalna lite och rör ner ett ägg i taget och häll smeten över broccolin och strö lite mer av Roquefortosten och pinjenötterna över grädda i ca 30 min på 200 graderEnjoy. 250 gr broccoli
Fördela bacon, champinjoner, smulad ädelost och broccolibuketter i pajskalet. En riktig fredagsfavorit hos oss är pajer av olika slag och paj medbacon och ädelost är ett säkert kort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.