Vi avslutade med att lägga på en het salami (spenata calabra) och droppa på lite olivolja. Det var ett tag sen vi gjorde LCHF-pizza senast, men igår slog vi till igen
Okey, tänkte så här att det skulle vara gott med något brödigt. Googlade-runt lite efter tillvägagångssätt samt propotioner för att baka med detta glutenfria preparat, består av pulveriserat Psylliumfröskal
Visserligen finns det tusen varianter på korvgryta och med en riktigt fin chorizo, stora vita bönor, hemlagad tomatsås med rosmarin och timjan skulle jag inte säga nej
Mumsig LCHF-pizzaÅh, vad härligt med helg och sol i kombination. Jag har precis avslutat frukosten (eller ska jag säga brunch med tanke på att klockan faktiskt är efter tolv) på uteplatsen
Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den något. Du behöver. 1 PlåtPizzadeg5 DL Mandelmjöl1 TSK Fiberhusk1 TSK Bakpulver1 1/2 DL Vatten1 Ägg2 DL Riven osten nypa saltFyllningTomatsåsRiven ostPaprikaRöd lökVitlökssalamiMozzarellaPizzakryddaRuccolaSätt ugnen på 200 grader varmluftsugn
Börja med att vispa alla ingredienser till botten förutom osten. Katrin Zytomierska skulle vara stolt över mig om hon såg vilken fin LCHF-pizza jag precis lagat
Vispa ihop ägg, grädde & de torra ingredienserna med elvisp, blanda sist ner osten. Grädda ca 15 minutero sedan på med ditt favvo pålägg och grädda till osten smält
Sprid ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 0 från 1 rösterLCHF-pizza Skriv utPrep time 25 minsCook time 10 minsTotal time 35 mins Portioner. 4-6Ingredienser100 g riven Grana Padano4 ägg0,75 dl vispgrädde2 msk fiberhuskLite saltInstruktionerVispa ihop ägg, grädde och fiberhusk med en elvisp, och blanda ner osten sist
Smeta ut det lite med slikepott som är doppat i kallt vatten. Täck sedan hela smeten med plastfolje och kavla försiktigt utanpå plasten med brödkavel tills degen täcker hela plåten
Maten ska helst gå att äta med händerna och filmen ska tilltala hela familjen. Den här vecka tjuvstartade vi och körde onsdagsmys med hemlagad pizza och filmen om Phineas and Ferb
Det sista hjälper till med brödsmaken (se länk i övre delen av bloggposten). Använd en slickepott och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper – smeten ska vars lös
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.