Här kommer ett gott recept på köttfärspaj som jag brukar göra och den har lite mer sting i sig än en klassisk köttfärspaj eftersom jag har i sambal oelek och färsk riven vitlök vilket ger mer smak
Pajdeg. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Det här receptet följer jag alltid när jag gör västerbottenspaj och det blir alltid lika bra. Den här pajen är med andra ord helt perfekt Här valde jag att lägga till bacon, broccoli och tomater men den funkar såklart helt utan dom ingredienserna också
Pajdeg. Fördela lök, broccoli och den rivna osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Pajdeg. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, Tryck ut degen pajformen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg
Pajskal. (Recept som jag använde mig av för pajen ovan finns här. Mixa ihop pajdeg, tryck ut i ugnsform och förgrädda ca 8 minuter i 200 graders ugn. Vispa samman äggstanning, rör ner övriga ingredienser, fyll pajskalet och färdiggrädda ca 30 minuter
Ingredienser Portioner. 8 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 1 röd paprika ca 140 g ädelost 3 ägg 3 dl crème fraiche grovmalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pajdeg. Lägg i pajskalet. Strimla salami och lägg i pajskalet tillsammans med oliver och tärnad fetaost. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter. Nagga och förgrädda pajdegen i 10 minuter