Oj vad många år sen jag åt broccoliochädelostpaj, det är ju så gott. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Dela tomater ochbroccoli i mindre bitar. Smaka av med peppar och ev salt. Gryta, kniv, sax och rivjärn. Tillsätt den delade broccolin, den delade tomaten och den klippta oreganon
Har du tillgång till matberedare mixar du sedan ägg- och oststanningen tillsammans med ädelosten. I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - BroccoliochÄdelostpaj
Hittade denna paj hos Åse, och den var lika god som hon lovade. Paj är gott och lätt att variera. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg
Slå av i sil och spola kallt vatten över. Skeda dressingen över broccolin när den serveras. Gör en dressing av olivolja, vatten, vinäger, senap och kryddor
Den var precis så underbart god som jag trodde och jag måste säga att pajbottnen var en fullträff. Stek bacontärningarna och hacka löken och lägg i den tillsammans med baconen den sista stunden så att den blir mjuk
2,5 dl havregrädde250 gr broccoli1 msk osötad dijon senap1/2 tsk saltSvartpeppar3 ägg1 dl riven ost (fårost)PinjenötterSmörj en pajform med mjölkfritt margarin, koka broccolin i 3 min i saltat vatten, lägg broccolin i formen och strö Roquefort osten över, koka upp grädden och smaksätt med senap, himalayasalt och svartpeppar, rör ner den rivna osten så den smälter i såsen. Låt såsen svalna lite och rör ner ett ägg i taget och häll smeten över broccolinoch strö lite mer av Roquefortosten och pinjenötterna över grädda i ca 30 min på 200 graderEnjoy. 250 gr broccoli
Ta en form som du har smort med lite smör, och häll i Nutella-blandningen. Självklart behövde jag provsmaka, och döm till min förvåning att den var riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.