Ingredienser Portioner: 2 limpor 25 g färsk jäst (gärna ekologisk) 250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg) 2 1/2 dl ljummet vatten 2 tsk salt 100 g rörsocker 650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl) 400 g rumsvarmt smör (i tärningar) 1 ägg (till pensling) Lägg till i inköpslistan
Till kvällens hamburgare tänkte jag baka briochebröd. Det är inte MAX som har kommit på detta bröd oavsett vad de antydde i sin reklam för ett tag sedan
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost
extra starkt vetemjöl. 1mjölk. 1jäst. 1hela ägg. 1socker. 1salt. 1smör, rumstempererat. 150 g ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart
Läste på några olika sajter att just brioche skulle vara bra att använda som hamburgerbröd. T ex skrev foodjunkies om det och det är därifrån jag har lånat receptet
Helgfrukosten är i det närmaste helig här hemma. Vi har så olika tider så vi äter aldrig frukost tillsammans på vardagarna så på helgen dukar vi upp lite finare med toast, scones, bagels eller något annat gott bröd och sitter riktigt länge och läser tidningar och disskuterar livet i allmänhet
Brioche. . Gör så här. 1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner ägget i vätskan och arbeta in mjöl och bakpulver
Har aldrig bakat brioche förut, men oj så gott det är, inte de nyttigaste bröden kanske med tanke på allt smör, men mumsigt är det, ja det är väl egentligen mer ett vetebröd än matbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.