150 g
ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart.2. Öka hastigheten och blanda ytterligare 5 minuter. Detta är för att arbeta upp glutenet i degen. Degen ska bli elastisk.3. Stjälp upp degen i en bunke och täck den med en plastpåse. Ställ bunken i kylen över natten för att kyljäsas (detta gör så att degen utvecklar mer smak).4. Följande dag, slå upp degen i två lika stora bitar.5. Sätt ugnen på 180 grader.6. Forma bitarna till 19 st bollar (à tête) och lägg dem i smörade briocheformar.7. Låt allt jäsa i en timme i rumstemperatur (degen ska vara dubbel i storlek och flexa tillbaka när du petar på den).8. Blanda 50 g ägg och 15 g vatten och pensla briocherna med äggstrykningen.9. Baka briocherna i ca 10–15 minuter. De är klara när innertemperaturen är 95 grader (använd en termometer).10. När broicherna är klara, pensla dem ännu en gång med äggstrykningen.11. Låt briocherna svalna i ca en timme innan servering.TipsDu kan också baka ut degen till en briochelimpa. 1 kg deg läggs då i formen och bakas på 180 grader i 20 minuter.
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Nybakade Hönökakor. Vaknade tidigt som vanligt, känner mig så nöjd när klockan är halv sju och det är en ny dag, i perioder behöver man inte så mycket sömn och ibland är det tvärtom
Starta helgen med en fransk långfrukost och baka briocher ikväll. Om några veckor åker jag till Paris och då tänker jag hitta mysiga caféer att äta briocher på till frukost
Läste på några olika sajter att just brioche skulle vara bra att använda som hamburgerbröd. Sen montera burgaren med brioche, kött, fläsk, gurka och tomater
Klipp lite dill över minibriocherna. Smula jästen i degbunken, tillsätt mjölken och rör om. Klicka ner smör, ägg, socker, salt och nästan allt vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.