Brioche
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • extra starkt vetemjöl
  • 1 mjölk
  • 1 jäst
  • 1 hela ägg
  • 1 socker
  • 1 salt
  • 1 smör, rumstempererat
  • 150 g ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart.2. Öka hastigheten och blanda ytterligare 5 minuter. Detta är för att arbeta upp glutenet i degen. Degen ska bli elastisk.3. Stjälp upp degen i en bunke och täck den med en plastpåse. Ställ bunken i kylen över natten för att kyljäsas (detta gör så att degen utvecklar mer smak).4. Följande dag, slå upp degen i två lika stora bitar.5. Sätt ugnen på 180 grader.6. Forma bitarna till 19 st bollar (à tête) och lägg dem i smörade briocheformar.7. Låt allt jäsa i en timme i rumstemperatur (degen ska vara dubbel i storlek och flexa tillbaka när du petar på den).8. Blanda 50 g ägg och 15 g vatten och pensla briocherna med äggstrykningen.9. Baka briocherna i ca 10–15 minuter. De är klara när innertemperaturen är 95 grader (använd en termometer).10. När broicherna är klara, pensla dem ännu en gång med äggstrykningen.11. Låt briocherna svalna i ca en timme innan servering.TipsDu kan också baka ut degen till en briochelimpa. 1 kg deg läggs då i formen och bakas på 180 grader i 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.