Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg
2I onsdags tittade jag och dottern på Masterclass i "Hela England bakar" och Ida blev så sugen på en bakdag. 2I onsdags tittade jag och dottern på Masterclass i "Hela England bakar" och Ida blev så sugen på en bakdag
När vi var i England så tänkte vi att vi skulle laga en del av maten "hemma". Jag tycker det är hur kul som helst att botanisera i utländska affärer även om man ibland blir frustrerad som när jag skulle göra grönpepparbiffar och det inte fanns vare sig grönpeppar eller rosépeppar i hela byn
I England har man ätit cottage pie sedan 1791, då potatisen skulle införas som en ätbar grönsak överkomlig för de fattiga (“cottage” som betydde en blygsam bostad för lantarbetare)
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Sorgligt nog kan jag inte komma på någon koppling till någon saga, för annars hade jag nog skickat iväg receptet till Månadens Sötsak där temat för april är just Sagolikt, och där en resa till en fantastisk chokladbutik i Brighton står på spel
Börja med att fräsa lök, vitlök och timjan i oljan. Löken ska bli mjuk, men inte brynt. Tillsätt hälften av curryn och rör om, tillsätt mer olja om det blir torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.