Kycklingpiroger med smak av Thailand
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pirogdeg
  • 12 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk (fet)
  • 3 ägg
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst för osötade degar.
  • 1 ägg (uppvispat
  • för pensling)
  •  
  • Fyllning
  • 1 kg kycklingkött i små kuber
  • 1 burk curry (ca 1 ½ dl)
  • 5 kinesiska vitlökar
  • finhackade (kinesisk vitlök kallas även solo eftersom de inte han några separata klyftor. Annars två-tre vanliga vtlökar beroende på storlek).
  • 5 gula lökar
  • (stora och grovhackade)
  • 1 ½ dl sweet chilisås
  • 1 rejäl knippa färsk timjan.
  • 3 kycklingbuljongtärningar.
  • 3 dl vatten.
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • Olja att steka i
  • Salt
  • Peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.