Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar. 1 st broccoli. När det är ungefär 2-3 minuter kvar på pastans koktid så lägg ner även broccolin och bomkålen och låt koka tillsammans med pastan de sista minuterna. 1 gratäng, 4-5 portioner 1/2 blomkål 1 st broccoli
Ingredienser Portioner. 4 1 blomkålshuvud (à ca 700 g) 1 stor vitlöksklyfta (gärna färsk) 3 msk olja 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det ska erkännas att det inte så ofta blir korv här i huset nuförtiden. När barnen var små och bodde hemma var det återkommande på middagsbordet - i lite olika tappningar
Häll över till en ugnssäker form tillsammans med grädde, tomatpuré, tomatkross, kokt pasta och broccolibuketter, krydda med salt, peppar, oregano, cayenne och rör om ordentligt i formen
Placera filen i en ugnsfast form och lägg även i broccolibuketterna. 1 liten fläskytterfilé, ca 700-800 gram2 vitlöksklyftor2 msk Chipotle chilipulver1 dl Cream Fraiche2 dl grädde1 msk ljus maizenaredning1 tsk frusen finhackad röd chiliBroccolibuketter från 1 mellanstort broccolihuvudGrillkrydda, gärna med lite rökig smaksättningPutsa filén och skär sedan ett snitt längs hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.