Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar. Russin till garnering. Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och sirap. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse
Nyp ihop matfettet med mjölet tills att det är finfördelat och helt klumpfritt. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills. Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
extra matfett till gräddningen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Idag vill jag göra något extra för barnen att ha till frukost i morgon. Tunnbrödet finns redan på bloggen men lägger upp det en gång till då det var ett av de tidigaste recepten in på sidan och jag vill gärna lyfta fram det igen
Bikarbonatsbröd ska inte jäsa men behöver något typ av syra i smeten (ofta filmjölk men jag har använt äppelcidervinäger) för att bilda luftighet tillsammans med bikarbonatet
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Kommentarer
m313
Jdkdkeke
Logga in eller Registrera för att kommentera.