Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Vita bönor med soltorkade tomater, vitlök ochsalvia (insalata di fave e salvia). mat med inspiration av Ilva's mat (Lucullian Delights och främst den äldre bloggen Aglio e olio)
Börja med att marinera oliverna i lite olja, citronsaft, vitlök, oregano. Ta ut dem ur kastrullen och stek sedan lök (1st), tillsätt krossade tomater (jag använde 4 färska) och lägg i kycklingarna (1 pkt på 4 st) och olivröran
Rör i chili och citron. Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
salt och peppar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. salt och peppar. 1 burk/kartong (380 g) svarta bönor, sköljda. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10 minuter, smaka av med salt och peppar
Bryn sedan i tur och ordning kycklinglårenoch kålrotsbitarna i smör och lägg över dem i en gryta. Skala äpplena, skär dem i klyftor och lägg ner dem i buljongen tillsammans med repad timjan
Hetta upp smöret i en stekpanna eller wok på medelstark värme. Servera med couscous. Tillsätt cashewnötterna och woka 2 minuter. Tillsätt bönorna och woka bönorna ca 3 minuter tills bönorna är mjuka men har tuggspänst kvar. Blanda ner pressad citron, socker, sojasås och mynta och woka 1 minut eller tills allt är genomvarmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.