I normala fall då en Bookmaker blir till skall det enligt recept vara oxfilé och här kan det vara lämpligt att använda de bitar som blir över, dvs den smala biten och huvudet på filén
En uppdaterad BookmakerToast för den hungriga och klimatmedvetna människan on the go. Nu på somrarna brukar jag ofta ät lite lättare luncher (för att orka med alla svulliga middagar
Blanda fraîche tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan. Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar skuret kött
Men jag fick ju äta det igen med härligt kött och sallad till. När jag hade bakat surdeg, kom jag på att spara lite för kvällens BookmakerToast, även fast det inte var så lätt
Fortsätt sedan vidare med bacon, oxfilé, tomat och rödlök, samt salt och grovmalen svart peppar. Den Bookmaker, som aldrig besannats, som dröm var den vacker att få, för den som med mage förbannats, är Bookmakern en Bookmaker ändå
Avsluta med lite nymald svartpeppar. 150 gram oxfilé1 skiva lantbrödsalt och pepparsmör1 msk dijonsenap1 st äggula1 msk riven pepparrotsalladRosta brödskivan i en stekpanna, lägg i en rejäl klick smör och stek oxfilén hastigt på båda sidor, salta och peppra köttet. 150 gram oxfilé
Det blev en del provsmakning oxå men jag ville inte äta för mycket då jag skulle hem och laga BookmakerToast på Entréote som min man köpt i Mannerströms Saluhall i veckan
Jag kan tycka att en bit hängmörad rostas är en gyllene medelväg. Ibland förespråkas oxfilé (biten som alla som verkligen tycker om kött vet är överskattad), ibland entrecôte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.