2,5 cm
tjocka stektes enligt metoden som Heston Blumenthal använder vilket innebär ett saltat men inte pepprat kött på högsta temperatur i rikligt med smör och olja
15 sekunder
ytterligare passerade och det vändes igen
Det blev en del provsmakning oxå men jag ville inte äta för mycket då jag skulle hem och laga BookmakerToast på Entréote som min man köpt i Mannerströms Saluhall i veckan
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
En uppdaterad BookmakerToast för den hungriga ochklimatmedvetna människan on the go. En klassisk köttvariant av den här har en stor bit skivad biff toppad med en rå äggula och riven pepparrot och sen en dijonmajonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.