Filé

Filé

  • 15 Recept
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

10 ca 1 1/2 kg fläskfilé rapsolja salt peppar limeklyftor färska örter Marinad 1 0,8 dl vit balsamvinäger 3 msk mörkt muscovadosocker 1 tsk paprikapulver (gärna rökt) 1 tsk chilipeppar ancho style 0,8 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Marinad 2 3 vitlöksklyftor 4 msk mörkt muscovadosocker 1 dl rom (kan uteslutas) 2 msk vit balsamvinäger 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime) 1 1/2 tsk salt 2 1/2 dl rapsolja Lägg till i inköpslistan
Grekisk pytt med tzatziki

Grekisk pytt med tzatziki

4 400 g fläskfilé 1/2 dl soja 1 msk riven ingefära 1 msk sambal oelek 800 g potatis 2 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 röda paprikor 100 g fetaost 12 soltorkade tomater 1 dl svarta oliver salt och peppar Till servering tzatziki bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Fläskfilépanna

Fläskfilépanna

600 g fläskfilé. Putsa och skiva köttet och bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök
Fläskfile flamenco eller exotisk fläskfile gryta.

Fläskfile flamenco eller exotisk fläskfile gryta.

4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Gratinerad pasta med fläskfilé

Gratinerad pasta med fläskfilé

Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén. Häll fläskfiléblandningen över och blanda allt
Fläskytterfile i bakform

Fläskytterfile i bakform

1 fläskytterfile ca 1kg. 3 dl vispgrädde. 1 dl lingonsylt. 1 köttbuljongtärning. 2 msk japansk soja. 1/2 tsk sambal oelek
Bookmaker toast med oxfilé

Bookmaker toast med oxfilé

Ikväll serverades det bookmaker toast med oxfilé. Ta ut oxfilén så den har rumstemperatur när du steker den