Vi fick hem en laddning hemgjord korv så frysen behöver tömmas lite. Jag kikade idag och hittade två små påsar med köttfärs, lite kycklinglever och tillsammans med andra saker i köket så bestämde jag mig för att göra en köttfärsragu som fick koka någon timme
Bolognese, 4 port. Bolognese, 4 port 300 g spagetti. Jag har aldrig varit bra på att göra köttfärssås. Trots otaliga försök som innehållit allt från vispgrädde och paprika till champinjoner och timjan har det aldrig blivit riktigt gott
Köttfärssås BologneseDet här är det tredje receptet på köttfärs Bolognese som jag publicerar. De är alla ganska lika men här tomaten mer framträdande och jag rankar det här receptet högst
Såhär på juldagen är det en utmärkt dag att laga en lite lånkokt köttfärssås. Man sätter igång grytan, värmer upp en kopp glögg och sätter sig framför brasan och bara känner hur den god lukten sprider sig
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.