Lägg på pizzatopping efter önskemål - jämnt fördelat över hela pizzan. Sätt ugnen på 275 grader eller högsta under- och övervärme. Lägg då på skivad mozzarella när du har 3-4 minuter kvar av gräddningen. Grädda pizzan eller pizzorna i ca 15 minuter för en hel pizza i långpanna och 8-10 minuter för runda pizzor
Köttfärssås BologneseDet här är det tredje receptet på köttfärs Bolognese som jag publicerar. De är alla ganska lika men här tomaten mer framträdande och jag rankar det här receptet högst
)Spagetti Bolognese med köttfärssåsDu behöver500-600 g köttfärs1 riven morot2 vitlöksklyftor2 gula lökar½ burk majsköttbuljongtärning (tärning + vatten)4 dl vatten1-2 dl matlagsningsgrädde1 burk krossade tomater eller 1-2 dl ketchup1 msk oreganosalt och pepparriven ostGör så härHacka lök, riv morot och pressa vitlökenBryn köttfärsen, salta och peppraSedan tillsätter du lök, morot, vitlök och krossade tomaterKoka snabbt upp vatten och buljongtärning, och ha i detLåt puttra upp på svag värme i ca 20 minuterTillsätt sedan matlagningsgrädde, majs och oregano och låt puttra upp. 500-600 g köttfärs
När man gör en sådan här god Bolognese så gör man en redig sats på en gång och fryser in. Det finns inget originalrecept på Ragù Bolognese som betyder köttragù från Bologna
Vi presenterar bara allra ödmjukast hur Artusi lagade sin i slutet av 1800-talet. Vi är inte så dumma att vi talar om för er hur ni ska laga er köttfärssås
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Därefter kommer en kvinna hem och hämtar vår gamla tv-bänk, som hon har köpt. Den här köttfärssåsen är väl egentligen ingen köttfärssås alls utan en vegetarisk bolognese, baserad på linser
Heeeej. Va härligt att just du hittat hit. ). Det blir mat idag på bloggen. Och inte vilken mat som helst – minns du någon speciell rätt från skoltiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.