Det blir våfflor till lunch. Här blir det våffelkalas. Vispa ägg och vatten med mjöl till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret som har fått svalna, salt och socker
Gott till är lite lingon eller gelé om man har. 1- 2 tsk timjan. Fräs med köttfärsen, tillsätt tomatpuré, fond och krossade tomater, låt puttra på i 5-10 min. 1- 2 tsk timjan
Måtta upp socker och salt och stöt kardemummakärnor -allt detta ner i bunken med jästen. Kör strösocker och mandel i mixern eller mixa med stavmixern tills det blir finfördelat
Helgens doptårta till Timja fick sig en riktig långtur och åkte ända till Örebro =). Var väldigt tidskrävande att stansa ut 150 stycken blommor och torka eftersom ja inte kunde göra fler än 30 åt gången, och sedan limma fast en pytteliten kula i varje blomma. 20 150 stycken blommor och torka
se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook. Den långsamma jäsningen i kylskåp gör att brödet blir godare tycker jag
Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. 1löj- eller sikrom. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Värre blir det kanske i morgon då jag ska ge mig ut i helt okända trakter för att möta upp Karin - min gymnasieklasskompis och som jag inte träffat sedan studenten för trettio år sedan
Bananer som åldras mognar, blir sötare och godare efter hand men passerar så småningom det alltför bruna stadiet och då, då ska du passa på att göra goda bröd eller kakor av dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.