Äggvitor blir till våfflor idag
Rester med gäster
Rester med gäster
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1-2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vete- ,havrekli eller vetegroddar
  • eller
  • 2 tsk salt
  • 5 dl kokhett vatten
  • 1-2 timmar
  • 1/2 paket jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 10 dl ca vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl extra till utbaket
  • 1 ägg till pensling
  • 5 msk sesam- eller solrosfrön
  • 1 timme Strö ut
  • 2 dl vetemjöl på bakbordet och knåda igenom den jästa degen
  • 30 min och pensla sedan med uppvispat ägg och strö på sesam
  • 250 grader varm ugn och sedan sänker du temperaturen till
  • 150 grader och gräddar ytterligare ca

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.