MARMELAD/SYLT/SAFT/CHUTNEY

MARMELAD/SYLT/SAFT/CHUTNEY

Jordgubbscurd

Jordgubbscurd

Tjingeling,. Sommaren är här och det kommer att publiceras en hel massa recept på bloggen innehållande frukt och bär
Inkokta rönnbär

Inkokta rönnbär

Repa rönnbären från klasarna, rensa och skölj. Frys eventuellt in bären något dygn för att mildra kärvheten
Rabarbersylt med vanilj

Rabarbersylt med vanilj

Jag har en vännina som undrade på rabarber och syltkokning så jag testade.  och det gick ju finfint så här kommer receptet
Orange curd – härlig apelsinkräm!

Orange curd – härlig apelsinkräm!

Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Rabarbercurd

Rabarbercurd

500 gr skivad rabarber (gärna en rosaröd sort). 1 1/2 dl vatten. 2 ägg. 2 1/2 dl socker. 50 gr rumsvarmt smör
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
Äppel och ananaschutney

Äppel och ananaschutney

Blanda alla ingredienserna utom maizenan i en kastrull. Låt koka i 10 minuter. Red av med maizena till en simmig konsistens
Limecurd

Limecurd

Hallojsan. Har du provat att göra egen curd. Det är en härlig, len och smakrik kräm som kan användas till bakverk, tårtfyllningar, på helgmackan osv, Det är inte speciellt svårt att göra, du borde verkligen prova
Plommonsylt

Plommonsylt

Det blev knappt några plommon på vårt plommonträd vid stugan i år. Men tack o lov så blev det sylt pga en grannes välvilja
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Ericas goda morotsmarmelad som jag fick en stor burk av. Ett plus är att den går att frysa. Tack Erica. Morotsmarmelad
Äppelsirap

Äppelsirap

Ingredienser Portioner. Ger 1 liter 2 kg äpplen 1 1/2 l vatten 7 dl strösocker 3 kanelstänger Lägg till i inköpslistan
Mango chutney med äppel

Mango chutney med äppel

Mango chutney – eller som vi skämtsamt kan kalla den, indisk marmelad, är just som namnet antyder en kall söt och i de flesta fall het syltliknande sås
Rosa äppelmos med ingefära

Rosa äppelmos med ingefära

Äpplen hör hösten till och det finns många sätt att ta tillvara dem så att man kan njuta av dem även när de inte är i säsong
Äppelchutney

Äppelchutney

När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
Marmelad med ingefära och citrus

Marmelad med ingefära och citrus

Frisk, syrlig och uppiggande marmelad med ingefära, lime och citron som får det att tjonga till både här och där när den landar på tungan, låter det intressant