1 kg högrev (eller mer). 1½ tsk hel kryddpeppar. 1 st kanelstång. 1 tsk torkad oregano. 1½ dl rött vin. 1 burk krossade tomater. 1 dl rött vin. Häll i ytterligare en skvätt rödvin, ca 1 dl och täck upp med vatten. Koka upp och låt stå och småputtra i 1½ timme, ta av locket och koka utan lock så grytan tjocknar i ca 1 timme. -) 1 kg högrev. 1½ tsk hel kryddpeppar. 1 st kanelstång. 1 tsk torkad oregano. 1½ dl rött vin. 1 burk krossade tomater. 1 dl rött vin. 1½ t. ca 1 timme Sm
Idag har jag haft en sån där perfekt semesterdag. Till fyra portioner2 stora auberginer (2 paprikor)400 g nötfärs2 vitlöksklyftor1 gul lök1 burk krossade tomater eller konserverade körbärstomaterca 10 basilikabladsalt, svartpeppar, chiliflakes2 skivor dagsgammalt vitt bröd1 msk hackad persiljalite riven parmesanostSkölj auberginerna och dela dem på längden. Gröp ur innehållet, spara ca 1 cm runt om. Lägg i basilikabladen och låt stå och puttra på svag värme i ca 15 minnuter. Lägg auberginerna i en smord ugnsform och fyll dem med köttfärsen, skeda över några matskedar tomatsås och ställ in i ugnen i ca 200 grader i ca 15 minuter. Gratinera i ytterligare 15 minuter. 1 gul lök
Trevligt ställe men jag frågar mig än vad de tänkte när jag fick in min mat ca 10-15 min före de andra tre. Så efter 5-10 min med maten på bordet så började jag att äta själv. Otroligt gott dock fick vi vänta 30 min när hon i kassan sa 10-15 min. Saknades väl en sådär 10 personer eller något. 10-15 min
Denna fredag mina vänner har jag semesterdag. 1 paket mozzarella (avlånga sorten som lämpar sig för gratinering). 1 knippe grön sparris. 1 paket mozzarella (avlånga sorten som lämpar sig för gratinering). 1 knippe grön sparris
Tråkigt när de sista semesterdagarna bara regnar bort. Till 6 st minipajer3 plattor frusen smördeg125 g chèvreca 18 st svarta oliver utan kärnor3-6 st körsbärstomaternågra kvistar färsk timjan3 ägg3 dl gräddeLåt smördegen tina och dela sedan varje platta i två delar. 125 g chèvre. ca 18 st svarta oliver utan kärnor
Det är min sista semesterdag idag och nog hade jag gärna varig ledig lite längre. 1 dl vispgrädde. 1 msk oregano. 120 g skinka. Tillaga i 8-10 minuter i 225 grader tills äggstanningen stannat. Gratinera i ca 10-12 minuter i 225 grader tills osten smält och fått fin färg. 7 ägg 1 dl vispgrädde. 1 msk oregano. 120 g skinka
Regniga semesterdagar är perfekta för brödbak. Blanda väl och rör sedan ner 2 dl fiberhavregryn och 1 dl vetekross. Blanda ner gårdagens smet och tillsätt 1/2 dl brödsirap, 2 tsk salt, 3 dl fint rågmjöl. Rör ner 4 dl vetemjöl special efter hand och till sist 1/2 dl rostade solrosfrön. 1 dl vetekross. 1/2 dl brödsirap. 1/2 dl rostade solrosfrön
(Om sanningen ska fram åt jag bara två våfflor på det nyttiga sättet, Gustafs variant såg så lockande ut och det var min sista semesterdag, så två blev med grädde och sylt – alltså mums det med
Idag är det min sista semesterdag. 1 burk röd stenbitsrom, 75 g. Pricka bakpotatisen och in i ugnen på 225 grader i ca 1 timme, tills den är mjuk igenom. 1 burk röd stenbitsrom, 75 g saft från en halv, liten citron
Men snart blir det några semesterdagar till på landet och då ska jag komma igen med råge. Ett bra tips för stekningen av potatisen om du inte vill stå en halv evighet och råsteka de grova tärningarna färdiga - bryn dem först i smör/olja tills de får fin färg (ca 10 minuter på hög värme), stek sedan färdigt i ugnen på 200 grader. Det behövs upp till 15-20 minuter i ugnen beroende på hur stora bitar du har. 4 portioner8 skivor lövbiff i strimlor600 g potatis, skalad och grovt tärnad3 gula lökar, finhackadeSmör och neutral olja (raps- eller majsolja)Salt och svartpeppar11/2 dl vispgrädde1 msk skånsk senap4 äggulorHackad persilja. 11/2 dl vispgrädde. 1 msk skånsk senap
Det är alltså min första måndag som mammaledig (om vi ska var petnoga har jag tagit semester denna vecka för att utnyttja lite semesterdagar, men sak samma), och jag försöker njuta till max
I dag är det faktiskt ingen vanlig dag, det är första vår "riktiga" semesterdag. ca 15 små frusna jordgubbar, använder du färska så öka på antalet isbitar. ca 10 isbitar. 1 msk florsocker. Teatern ser man alltså i slottsträdgården på Marsvinsholms Slott ca 1 mil utanför Ystad, onsdagar-söndagar till och med den 9. ca 15 små frusna jordgubbar, använder du färska så öka på antalet isbitar. ca 10 isbitar ½ dl pressad limejuice. 1 msk florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.