Hacka blomkål och broccolin i mindre bitar och blanda om med löken. Blomkålsgratäng. häll i cremefresh i en kastrull och låt koka upp, lägg i all ost, salta, peppra och krydda med vitlökskrydda, rör om till osten har smält
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Blomkålsgratäng. ) Jag har ju tidigare haft olika dagar i veckan med vegetarisk mat, och jag tycker att det är ett bra sätt att få till lite mer vegetariskt, både för miljön och hälsan
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.