Blodbröd med fläsk och vitsås
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • tunnpaltbröd
  • 1200 g rimmat sidfläsk
  • 1 margarin
  • 12 msk margarin
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 13 dl mjölk
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 rårörda lingon
  • 1 tunnpaltbröd (ca 140 g), ca 16 kakor 200 g rimmat sidfläsk margarin till stekning Vitsås: 2 msk margarin eller smör 1.5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt svartpeppar gärna nymalen Att servera till: rårörda lingon eller lingonsylt1. Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
  • 12. Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner mjölet.
  • 13. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Sjud såsen cirka tre till fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 14. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsket.
  • 15. Lägg ner paltbrödet i det kokande vattnet och koka tills det mjuknat, cirka fem minuter. Servera paltbrödet tillsammans med vitsås och lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.