1 tunnpaltbröd
(ca 140 g), ca 16 kakor 200 g rimmat sidfläsk margarin till stekning Vitsås: 2 msk margarin eller smör 1.5 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt svartpeppar gärna nymalen Att servera till: rårörda lingon eller lingonsylt1. Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
12. Smält
matfettet till såsen i en kastrull och rör ner mjölet.
13. Tillsätt
mjölken, lite i taget, under omrörning. Sjud såsen cirka tre till fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
14. Hetta
upp en stekpanna med smör och stek fläsket.
15. Lägg
ner paltbrödet i det kokande vattnet och koka tills det mjuknat, cirka fem minuter. Servera paltbrödet tillsammans med vitsås och lingon.
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
På med salt och sedan ett lager fläsk till. Det fasansfulla leendet som uppkom då jag stod hos “slaktarn” med min påse sidfläsk satt fortfarande som klistrat i det ansikte som tillhör denna kropp
Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsketoch skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
Bryn kött och svamp i smöret, krydda med salt, peppar och curry. Ska bli skönt med lite semester nu, december har varit minst sagt intensiv för min del
Hacka citrongräset i mycket små bitar och blanda med resterande ingredienser till marinaden. Detta smakrika och goda recept hittade jag i tidningen "Allt om mat" som jag prenumererar på
4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.