Ingredienser Portioner: 4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök. Ta bort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar
Stektfläskmed kokt potatis och löksås. Jag lyxade till det medsmörstekta färska morötter och grön sparris till rätten, men självklart kan du servera rårivna morötter och kanske en enkel vitkålssallad till istället om du vill hålla dig till det klassiska
1 spetskål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 kycklinglår 1 tsk salt 2 msk rapsolja 100 g Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 2 hackade vitlöksklyftor 1 spetskål ½ dl hackade rostade hasselnötter
Stekt potatis. Halvera spetskålshuvudet på längden och lägg ner halvorna i pannan med snittytan nedåt. Servera med en klick creme fraiche och lite hackad färsk persilja
3 portioner 500 g sidfläsk 2 gula lökar 2,5 dl grädde Salt Vitpeppar Smör 1 tsk sojakulör 300 g blomkål 1. Stek fläsket, koka blomkålen 2. Bryn i rikligt med smör tills löken börjar bli mjuk och glansig 4. 500 g sidfläsk
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm
Blomkålsrösti medstektsidfläsk, färska lingon (igen. Kycklingwok med grönsaker och kokosmjölk. Han skall ut ikväll (så är det med stora, utflyttade barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.