Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i bottnen och på locket
Öppna sedan hela toppen på burken med en konservöppnare. Stötta försiktigt din rub jämt över hela kycklingen, montera sedan kycklingen över ölburken och ställ in i grillen
Lätt galen på Galna Dagar införskaffade jag en hel broiler (= kyckling i Sverige). Gnid in kycklingen med lämpliga kryddor, jag fick äntligen användning för min grill rubb kryddblandning
Tänd på briketterna och vänta tills dem blivit gråa med aska. Blanda ihop smör och rubbingen (eller andra kryddor) och skär snitt i skinnet på kycklingen lite överallt
Drick ur två klunkar ur ölen, trä sedan den hela kycklingen över burken och ställ pågrillen. Jag brukar köra på direkt värme först så att vätskan som du använder hinner bli varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.