Vad roligt att ni gillade att jag la upp lite matrecept sist och verkligen fick användning för det, var kul att se alla mejl och taggar på instagram på min kållasagne som många prova
Min dag har kort och gott bestått av träning, jobb, ärenden på stan och på kvällen lagade pappa och jag en jättegod middag tillsammans (recept kommer senare)
Skriver samtidigt min C-uppsats så det har varit full rulle. Detta recept unnade jag mig i helgen. Dessa är otroligt enkla att göra, går fort och är ett ”eat-clean” perspektiv
Grädda långt ner i ugnen 50-55 min. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Koka ihop tomater, ketchup, tomatpuré, vinäger och whisky ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka på låg värme ca 15 min
Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten 2-3 min. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.