1 olivolja
till stekningenKnäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. Rör ner smält smör, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ordentligt för att blanda dem; det ska bli en slät smet med små bitar av banan i. Om man vill göra i ordning smeten i förväg utesluter man bakpulvret och låter smeten stå i kylskåpet. Tillsätt bakpulvret strax innan du ska steka pannkakorna.
1 Smält
en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme. Som alltid när man steker pannkakor blir den första inte så fin, men sedan går det lätt. Pannkakorna ska vara lite större än plättar och ganska tjocka, inte stora och tunna, så häll ca 2 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 2–3 minuter tills bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakan och stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun. Låt pannkakan glida över på en tallrik och håll den varm i ugnen.
1 Beroende
på stekpannans storlek steker du pannkakorna i omgångar. De är godast om man äter dem så fort som möjligt.
Ingredienser Portioner. 4 600 g färdiga pannkakor 1 gul lök 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g) 1 msk smör eller margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 240 g strimlad, rökt skinka 2 msk persilja salt och peppar 2 dl riven gratängost Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Av samma recept kan du också göra ugnspannkaka (också jättegott. Kommentera gärna och vill du bjuda på ditt eget pannkaksrecept här på Matmammans blogg, så hör av dig
1. Stek pannkakorna och fyll en smal sträng i mitten med räkstuvning, räkor och den rivna osten. Vik in kanten på pannkakan upptill och nedtill och rulla ihop till en rulle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.