1 svartpeppar1.
Börja med att blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn.2. Blanda sedan ner ägget och sen köttfärsen och det resterande ingredienserna.3. Smöra metallådorna med smör och fördela köttet i formarna.4. Stäng locket och lägg dem sedan på glöden. Låt baka i 30 minuter. Gör under tiden rödbetsaiolin. Servera på rostad limpa.Rödbetsaioli1. Skala och hacka vitlöken fint. Vispa ihop gulor och vinäger eller citronsaft tills den blivit homogen och lite fluffig.2. Tillsätt oljorna sakta och vispa kraftigt. Tärna rödbetoron och bland ner dom.3. Smaka av med salt och peppar.
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Har ni testa göra köttfärslimpamed en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.