Bakad köttfärslimpa med rödbetsaioli
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • köttfärs
  • 1 lök, gul
  • 1 ägg
  • 1 ströbröd
  • 1 mjölk
  • 1 socker, farin
  • 1 grädde, 40%
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 1 svartpeppar
  • 1 smör
  • 1 rödbetor, tärnade
  • 1 vitlök
  • 1 senap eller dijonsenap
  • 1 vitvinsvinäger eller 1 msk citron
  • 1 äggulor
  • 1 rapsolja
  • 1 svartpeppar1. Börja med att blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn.2. Blanda sedan ner ägget och sen köttfärsen och det resterande ingredienserna.3. Smöra metallådorna med smör och fördela köttet i formarna.4. Stäng locket och lägg dem sedan på glöden. Låt baka i 30 minuter. Gör under tiden rödbetsaiolin. Servera på rostad limpa.Rödbetsaioli1. Skala och hacka vitlöken fint. Vispa ihop gulor och vinäger eller citronsaft tills den blivit homogen och lite fluffig.2. Tillsätt oljorna sakta och vispa kraftigt. Tärna rödbetoron och bland ner dom.3. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.