Att uppfylla önskningar!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vit sangria - the Mårtensson way
  • ½ flaska vitt vin, gärna åt det fruktiga hållet. Vi använde Casal Garcia och det visade sej passa utmärkt
  • ½ liter 7-up eller sprite
  • ½ apelsin
  • 1 passionsfrukt 4 physalisfrukter massor av isbitar
  • Skala och skiva apelsinen och halvera skivorna.
  • Dela och gröp ur passionsfrukten.
  • Kvarta physalisen.
  • Blanda alla ingredienserna i en bringare eller en bålskål och servera
  • NJUT!
  • Paj med lax och skaldjur ca 6 pers 125 g smör, rumstempererad
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk dillfrön
  • 2 msk konjak
  • Kör alla ingredienser till en deg i matberedaren. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, nagga botten och ställ in i frysen minst 30 minuter
  • Fyllning
  • 1 schalottenlök, grovt hackad
  • 1 burk kräftstjärtar, 150 g avrunnen vikt
  • 150 g skalade räkor
  • 100 g varmrökt lax
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 ägg ½ dl hackad dill
  • 4-5 soltorkade tomater
  • Kör alla ingredienser i mixern eller matberedaren och häll sedan smeten i pajformen.
  • Platta till ytan och grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader, ca 30 minuter tills pajen känns klar.
  • Ta ut pajen och låt den svalna helt.
  • Garnering
  • 1 avakado, fint skivad
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 5-6 coctailtomater, halverade
  • 1 citron i skivor
  • 100 g varmrökt lax i mindre bitar
  • 50 g mixad sallad
  • 1 burk kräftor, 150 g avrunnen vikt
  • 150 g skalade räkor
  • dillkvistar
  • 1 msk rosépeppar
  • Förbered garneringen och lägg på precis innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.