Provade att göra vit chokladmousse med grädde ochpassionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Skär eventuellt bort en liten bit av toppen på jordgubben så att den kan stå bra. Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Marinaden är riktigt god att äta ihop med chokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarnaoch chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Den här desserten är verkligen en av de godaste jag har ätit någonsin. Dela jordgubbaroch lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel
Ja, det är ju inte så ofta man serverar efterätt numera, om det inte är en högtid av något slag, men någon gång så där ibland tycker jag gott att man kan lyxa till det med lite extra mys
Smält den vita chokladen och smöret över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera medjordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Blanda alla ingredienser och fyll på med isbitar. Uteslut då vinet och tillsätt mer sockerdricka eller fruktsoda, alternativt använd ett alkoholfritt vin
Du kan välja att göra ett lite högre "berg" av marängen om du vill. Jag handvispade marängen i vattenbadet vilket var jobbigt så ett tips är att använda elvispen istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.