Som några av er kanske redan förstått har jag skrivit in mig hos viktväktarna - igen. Hade fortfarande lite feber i går kväll och ont i halsen så jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma i dag
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Har du inte tid att stå i köket och mecka med desserten har Fia som driver bloggen Frufe lösningen. Med Påsken som kommer om mindre än en vecka är det verkligen dags att planera maten och dessertbordet
Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla. svamp, t ex skogschampinjoner. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling
Jag harhittat en bra variant på tetra som innehåller ekologiska bönor av lite olika sorter. Vill du inte använda så mycket bönor så blanda upp med någon grönsak tex ett blomkåls- eller broccolimos
För några år sen så gräddade jag Krabbelurer lite då och då och vi åt till lyxig fika hemma men framförallt så hade vi med oss Krabbelurer på utflykter men sen har jag glömt bort dem under en lång tid för att i förra veckan när vi skulle till Mariebergsskogen plötsligt komma på dem igen
Det finns därför mat som anges som GI-noll mat (dvs värde noll och kan därmed tolkas som att de inte ger någon blodsockerpåverkan) men som i själva verket höjer blodsockret ganska rejält och ger en insulinutsöndring
Så här startar du en Herman. Mycket att hålla reda på första gången man skall göra. Dag 1-4 skall den bara röras. Dag 6-9 rör en gång per dag. Dag 2-3. Dag 5-8. 200 g hackade nötter eller mandel eller hackad choklad eller russin eller delar av allt. Häll smeten i en 1,5-2 liters smörad och bröad form. 1-4 skall den bara röras. 6-9 rör en gång per dag. 5-8. 200 g hackade nötter eller mandel eller hackad choklad eller russin eller delar av allt
Jag tycker att kallrökta korvar är ett jättegott pålägg. Har nästan alltid någon variant hemma. De innehåller mer kött än innan och torkas längre - båda sorterna röks över alspån, och resultatet är verkligen gott
Så ända in i hoppsan god, och jag harhaft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. I alla fall så måste jag säga att den här tårtan/bakelsen är helt sagolikt god och ska du baka något i helgen tycker jag absolut att du ska testa denna kokos och jordgubbsstubbe
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.