12 msk
currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat)
11 st
ägg, stort
11 dl
ströbröd
11 st
lök, gul stor finhackad
11 st
vitlöksklyfta, liten finhackad
11 msk
rapsolja (att steka i)
14 portioner
potatismos alt. jasminrisBlanda 1 dl kokosmjölk, currypasta, ägg, 1 msk kycklingfond samt ströbröd. Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs. Smaksätt med salt och svartpeppar (provstek gärna en klick så att smaksättningen är perfekt). Forma fina köttbullar och stek dem i oljan. När kycklingbullarna är klara tillsätt 2 dl kokosmjölk och 0,5 msk kycklingfond. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris.
Tips – för att höja smaken på rätten kan du tillsätta 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime, 1 msk socker samt 1 msk röd currypasta i såsen.
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Efter att ha ätit väldigt mycket "tung" mat det senaste så var magen sugen på något lättare och fräschare idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.