Köttbullar men med kycklingfärs och goda thaismaker av fisksås, chili, vårlök och sesamfrön. Riktigt mumsigt tillsammans med sötsur sås och en krispig sallad
600 g kycklingfärs. 13 dl kokosmjölk. 11. 5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond. 12 msk currypasta, röd (välj det mindre måttet om du är känslig för stark mat)
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis ca 500 g kycklingfärs 1/2 tsk salt 1 msk senap 1 tsk timjan 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 1 rödlök 1 tsk strösocker 1 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 krispsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 15 cm baguette 1 äggula 2 msk ströbröd 4 1/2 msk mjölk 2 msk olivolja 1/2 tsk salt ev citronklyftor och dill till garnering Svampsås 1 gul lök 400 g svamp (t ex karl-johan, kantareller eller champinjoner) 1 msk smör 1 msk olivolja 2 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %) 2 msk hackad dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Till servering kokt potatis grönsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen