Asiatiska fish cakes med thailändskt ris – I köket med Therese
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Citrongräs
  • 15-6 cm riven ingefära
  • 11 kruka hackad koriander (valfritt)
  • 1 Hackad färsk röd chili
  • 14 teskedar av Fish Sauce (Ex Santa Maria)
  • 1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax)
  • 1 Syltad rödlök
  • 1 Lime
  • 1 Jasminris
  • 1 Kokosgrädde
  • 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran.
  • 1 Blanda ingredienserna med fisksåsen.
  • 1 Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare.
  • 1 Blanda samman allt och gör sedan små plättar eller mindre hamburgare, cirka 2 cm höga.
  • 1 Sätt på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna.
  • 1 Stek fiskkakorna 2 minuter på varje sida.
  • 1 Klart!
  • 1 En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris. Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. Tillsätt gärna lite pressad vitlök också.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.