1500 g
fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax)
1 Syltad
rödlök
1
Lime
1
Jasminris
1
Kokosgrädde
11 vitlökHacka
citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran.
1 Blanda
ingredienserna med fisksåsen.
1 Mosa
fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare.
1 Blanda
samman allt och gör sedan små plättar eller mindre hamburgare, cirka 2 cm höga.
1 Sätt
på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna.
1 Stek
fiskkakorna 2 minuter på varje sida.
1
Klart!
1 En
personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris. Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. Tillsätt gärna lite pressad vitlök också.
IngredienserPortioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.