Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
Jag har sett olika versioner på arroz son pollo, man kan tex ha i gröna oliver, selleri eller majs. Inlägget Arroz con pollo- Latinamerikansk risrätt med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Servera tillsammans med potatismos eller ArrozMexicano, som ni hittar under mina recept. Skär skinkan i fina strimlor och fräs den tillsammans med den hackade löken och vitlöken
Superfinhacka koriander, lök och jalapeño och lägg i varsin skål. Skölj och finhacka tomaterna (ca 7×7 mm storlek) och lägg också dem i en separat skål
Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten)
Arroz con leche Roz bel halib Ris à la malta Gör såhär. Ljuvlig turkisk rispudding som bakas i ugn. Krämig och mycket god dessert som gärna kan förberedas i god tid innan servering
Sirva con arroz o avena. 4 Portioner. 280 g texturerad sojaprotein (jag använde Oumph pure chunk). 3 dl Kryddig och mustig Rött vin (Jag använde veganvänliga vinet Casa Vinironia)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.