Höstig päronpaj med mandel och ingefära. Kylsagen och höstig och med lite allmänt vardagspyssel. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. Gör dem till mindre bitar och de är perfekta som mellanmål till barnen ihop med någon frukt eller liknande
När det är helg får man lyxa till det lite, jag bakade den här aprikostarten/pajen. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Halvera och kärna ur aprikoserna. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron. 4 st aprikoser
På det glada åttiotalet lagade man ofta desserter med päron och mintchoklad. Överaskande gott faktiskt och med en klick grädde till så blev de riktigt super
Rör ner socker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och ingefära till en grynig massa. Skiva päronhalvorna och lägg i en ugnsfast pajform som är smord med smör, ca 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.