Så idag blev det kyckling med ajvar och rostad potatis…. Kyckling. Som ni vet så gillar jag mat som lagas i ugnen och idag blev det både kött och potatis som hamnade där
Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Jag drack bara vatten till men jag kan tänka mig att en Gewurzttraminer från Hugel skulle passa bra till
Lägg även in timjan under skinnet så kycklingen tar till sig all smak. Man låter vattnet koka bort ochtillagas de sista minuterna enbart i värmen från kastrullen så det skapas en jättegod salt yta och potatisen får en helt perfekt konsistens med massor med smak
Också kyckling. Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt tillanka. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Lägg den i långpanna, tillsammans med paprikan och löken. Grillad kycklingfileoch grillad hjortinnanlår, där jag slängt ihop grilloljan som jag tyckte passade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.