Nu har ägg och sill utökats med lax och lammstek. Eftersom jag är svag för höstlamm måste jag arbeta lite med den frysta steken som ska sockersaltas till min påskmiddag
Voila så har man den karaktäristiska sötsura dillköttssåsen men med tonfisk. Då tycker jag att du ska du prova denna vardagsvariant med tonfisk istället
4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Servera grytan omedelbartmed kokt ris och extra sojasås. Skär köttet i tunna små skivor. Blanda vinäger, soya, farinsocker, Mai Yen salt och pressad vitlök
Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare. Fixa konsistensen med mer vatten. Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka
Servera med ris. Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsur kyckling
Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsuradillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.