Ingredienser Portioner: 4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g rökt lax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsuradillsås. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Låt ligga och torka till medan du gör mangosåsen. Smaka av med salt. Denna stackars hat-älskade krydda som påminner om Flygande Jakob och flåtiga hämtpizzor har fått ett oförtjänt dålig rykte, tycker jag
Smaka av med salt och peppar. Men allra bäst med en blandning av allt - lyx. Vilken tur då att den var så enkel att göra och att jag hade alla ingredienser hemma till fler omgångar sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.