Fågel ⁄ ReceptKycklingi ugn med ädelost – enkelt och gott. Kycklingi ugn är en enkel och snabb rätt som sköter sig mest själv men som blirfantastisk god
Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke. Doppa kycklingbitarnai äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper
IngredienserPortioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör tillstekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizenaTillservering kokt potatis Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Koka potatisen. Skala och slanta morötterna och skiva löken tunt. I en kastrull, koka upp buljongen och tillsättkycklingen, slå på vatten så det täcker
tomat- och löksalladBlanda marinaden och lägg ikycklingdelarna. Låt dra i kylen några timmar. Servera med sallad av skivade tomater och lök med vinägrett
spiskumminfrön. Rosta alla hela kryddor (spiskummin, koriander, gula senapsfrön, svartpeppar, kanel, kardemumma från gröna kapslar och bockhornsköver) i en torr panna tills det börjar knäppa i dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.