Tillsätt salt, peppar och timjan. 4 såsertill köttfärsTIMJANSÅS MED MORÖTTER4 portioner4 dl mjölk2 msk mjukt smör eller margarin2 msk vetemjöl½ tsk salt. OSTSÅS4 portioner2 dl crème fraîche2 dl riven lagrad ost½ krm svartpepparKoka upp crème fraîche i en kastrull, tillsätt osten och rör om tills den smält. ÄDELOSTSÅS4 portioner2 dl vispgrädde50 g ädelostpepparTa ur köttbullarna eller färsbiffarna ur pannan
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Sen tillhör jag dom som brukar fiska efter så mycket sky de bara går i kantinerna på kinabuffer så här finns även extra sås för den som vill ha de
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.