För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Men definitivt inte den sista. Jisses vad gott. Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt
Ikväll har vi ätit kyckling med dragonbönor och kall senapssås. Jag marinerade mungbönor i en msk olivolja, två msk vitvinsvinäger, rejält med färsk dragon, en tsk flytande honung samt salt och peppar
Kors i taket och mer därtill. Barnen älskade mina falafel i kväll. Visste att Ella skulle tycka om det, men hon sa till och med att det var fantastiskt gott
Skala och hacka löken. Fräs lök och söndersmulad saffran i en stek-panna med olja tills löken är mjuk. Tillsätt ratatouillen och fortsätt fräsa under omrörning tills grönsakerna är mjuka
Mercimek köftesi är goda turkiska linsbiffar med bulgur. Kryddiga och smakrika veganska biffar. De serveras gärna som en aptitretare eller som del av en buffé
Som så många andra försöker vi äta lite mer vegetariskt. För ett tag sen gjorde vi den här krämiga grytan med quornbitar, riktigt gott, snabbt och enkelt
I dag är det första maj. Runt om i landet samlas demonstranter med sina plakat. Vi är inte några av dem, men om vi skulle vara det kanske vi skulle skriva på våra plakat något om att äta mer vegetariskt, vi vill inte vara en del av köttindustrin eller tänk på vår miljö
Jaha hörrni, nu kommer recept 3 i denna lilla kavalkad av Julia Child-recept. Idag blir det kyckling med gräddsås, en riktig klassiker som Julia gör helt fantastisk
Cauliflower and carrot patties with cucumber salsa. Det är söndag förmiddag och om ett tag ska jag ta mig ut till landet för att fira min farbrors födelsedag
Hej. Hoppas allt är fint med er. Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern
Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*. Hej. Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa