Häll INTE bort baconfettet som bildats i pannan närdu stekt färdigt. Så här i mitten av januari när de första kreditkortsräkningarna efter julen börjar droppa in, kan det vara läge att laga sig en pannkaka
Lätt och enkelt så du kan göra det ganska nära inpå. Sedan inte att glömma satte jag in ett fat med små fina röbetor också som jag kunde blanda ihop när allt var klart
Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur. Till rostbiff och annat kallskuret kött använder du rödvinsvinäger, men helst inte röd balsamvinäger
När jag gör köttfärssås gör jag mycket och gör gärna den här gratängen med delar av såsen. Om du vill att det ska gå ännu fortare att laga till gratängen så skivar du potatisen
Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare. Teffmjöl och durramjöl går att använda till både basmatlagning och bakning och ger en ljus färg och påminner om bakverk gjorda av havremjöl
¤¤18 Semlor¤¤Leila Lindholm "A Piece of cake"1 sats vetedegFyllning400 g mandelmassa1 skvätt mjölk8 dl vispgrädde2 msk Florsocker (blanda i grädde)Ägg till penslingFlorsockerIngredienser för 1 sats vetedeg1 msk svarta kardemummakärnor3 dl mjölk 3 %50 g färsk jäst1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. 3. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper , sätt ugnen på 200 grader och jäs under bakduk i ca 60 minuter9. 13 Pudra med florsocker. 3 dl mjölk. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper , sätt ugnen på 200 grader och jäs under bakduk i ca 60 minuter
"Livsnjutarna" var nyfikna på att se hur resten av vårt kök och om det är fler som är det så hittar ni bilder från en tidigare bildkavalkad från vårt kök här och här
Jag får mycket frågor kring vilka redskap och material jag använder i köket och tänkte att det skulle vara roligt att sammanställa ett inlägg med fem saker som jag inte skulle klara mig utan när jag bakar med saker som finns att köpa hos Bagaren & Kocken
När degen blivit dubbelt så hög är det dags att mjöla bakbordet och stjälpa ur degen försiktigt. ) Så här ser degen ut när den är lagom, precis att den lossnar från degbunken
toaletten, duschmunstycken och annat. Jag kör en tom diskmaskin på ett varmt program ca 1 gång per månad eller 1 gång per varannan månad med ungefär 1 dl citronsyra för att hålla bort avlagringar och på så vis förlänga maskinens livslängd. Även i bykmaskin kan du köra ett varmt program ca 1 gång per månad med ungefär 1 dl citronsyra för att hålla bort avlagringar och på så vis förlänga maskinens livslängd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.