Egen majonnäs är garanterat tillsatsfri, billig och slår all fabriksmajonnäs med hästlängder. Dessutom är den hållbar, minst 5 dygn i kylen. Ingredienserna – ägg, senap och en bra neutral olja – har du säkert redan hemma
Beskrivning
TIPS!
Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur. Till rostbiff och annat kallskuret kött använder du rödvinsvinäger, men helst inte röd balsamvinäger. Den är ofta sockrad och färgad och gör att majonnäsen blir missfärgad.
Extra!
Redan som liten fick jag lära av min mormor att en äggula kunde binda en hel liter olja. Med andra ord: vill du göra en större sats är det bara att öka mängden olja till 4, 6 deciliter eller mer. Men glöm inte att öka mängden senap, kryddor och syra i så fall.
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Efter en kort genomgång av funktionen i morse ute på parkeringen, så vågade jag mig på att för första gången göraegen druvjuice
Det enda du behöver har du garanterat hemma. Varför inte göra chips på jordärtskocka också. Squashchips Ingredienser 1 stor squash 1 msk dill 3 msk olivolja 2 msk vatten Havssalt och nymalen peppar Gör så här Skär squashen i tunna skivor på ett mandolinjärn eller med en kniv
Blanda i vattnet och arbeta ihop degen. Snickers Ingredienser 18 bitar Botten 150 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1–2 msk vatten Kolafyllning 225 g smör 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl ljus sirap 1 ½ dl vispgrädde ½ dl kakao 1 tsk vaniljsocker 2 dl salta jordnötter Topping 150 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 tsk smör, rumsvarmt Gör så här Botten. Kavla ut degen i en form, ca 21 x 21 cm
Ett super enkelt tips för alla oss kaffeälskare. Okej, så jag tänkte skippa den långa beskrivningen idag och bara berätta för er att den här chokladfrappucinon är helt underbart god och ett måste när man vill behaga choklad- och kaffesuget i ett enda svep
När man göregen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Att göra sin egen granola är ett mycket roligare och nyttigare alternativ än färdigköpt
Ganska dyrt att köpa, men nu har jag äntligen fått lära mig att göra egna. När blommorna torkat är det bara att fylla en glasburk till hälften med dem och hälla på renat brännvin eller annan 35-40 % sprit ända upp, sätta på locket och låta stå i rumsvärme i 1 månad
Testa våra fiffiga fläckborttagningstips. Du vet att jästen är klar när frukten flyter upp, det bubblar lite närdu rör på burken, ett skum täcker ytan och det doftar sött och starkt ur burken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.