Tips när du gör egen majonäs
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Tips när du gör egen majonäs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Egen majonnäs är garanterat tillsatsfri, billig och slår all fabriksmajonnäs med hästlängder. Dessutom är den hållbar, minst 5 dygn i kylen. Ingredienserna – ägg, senap och en bra neutral olja – har du säkert redan hemma

Beskrivning

    TIPS!
    Använd citronsaft eller vitvinsvinäger om du ska servera majonnäsen till fisk och skaldjur. Till rostbiff och annat kallskuret kött använder du rödvinsvinäger, men helst inte röd balsamvinäger. Den är ofta sockrad och färgad och gör att majonnäsen blir missfärgad.

    Extra!
    Redan som liten fick jag lära av min mormor att en äggula kunde binda en hel liter olja. Med andra ord: vill du göra en större sats är det bara att öka mängden olja till 4, 6 deciliter eller mer. Men glöm inte att öka mängden senap, kryddor och syra i så fall.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.