Hardunågra knep somdu brukar använda dig av. Här kommernågratipspåhurdu lyckas med knäcken. Tidigare i veckan gjorde jag några av familjens gottemåsten till jul – wienernougat, korintkakor och saffransbullar (och nyheten nutellagrottor)
Min äldsta dotter kom hem från utbildningsorten i Dusseldorf/Tyskland i går för att vara med på sin brors student på tisdag och vi tillbringade senkvällen med att titta på ett gammalt avsnitt av Greys Anathomy och med småprat långt in på småtimmarna
Hardunågratips inför LCHF-bakningen, lämna då gärna en kommentar och berätta. Omdu är ovan att baka LCHF-bröd är det bra att börja med att prova några redan befintliga LCHF-brödrecept
Ställ i kylen när det har svalnat och använd allt eftersom. Så, nu närduhar gjort det kan du gå och lägga dig och läsa en kokbok, och fundera på allt gott du kan göra med din inlagda rabarber
Baljväxter – alltså ärtor, bönor, linser och jordnötter – är fullproppade med viktiga näringsämnen. Även om olika baljväxter påverkar miljön på olika sätt, beroende på sort och hur de har odlats, så har baljväxter en låg miljöpåverkan jämfört med kött
Receptet har jag publicerat här tidigare, för några år sedan, men här kommer det igen. Lättbakade baugetter som inte behöver knådas eller kräver några andra större krångligheter
Det hade varit kul omdu röstade på Junitjej i högerspalten här. När min datorkunniga kollega vid ett tillfälle skulle hjälpa mig med min krånglande dator och monterade av vissa delar föll mjölrester ner på bordet
Ett tipspå en rak och fin botten är omdu precis närdu tagit ut botten ur ugnen. Frys gärna överdelen en liten stund innan så håller kanterna bättre och smular inte närdu skall spackla så får du skarpa och fina kanter
Strö gärna lite socker och kanel rabarbern innan du lägger dem ovanpå smeten/kakan. Om en stund ska jag bege mig ut i handeln för att bland annat köpa matvaror till kvällens middag, men först tänkte jag dela med mig av receptet på dagens kaka - fredagskakan vill harsom tradition att baka på jobb
Äntligen åt rätt håll känns det som. Det jag tycker är svårast med att räkna är att fördela kalorierna jämt under dagen så man har ordentligt kvar när det är dags för middagen på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.