12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min. Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock. Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg
I veckan som kommer står det framför allt julförberedelser på min to do-lista. Jag bjöd på nybakade saffransmazariner denna tredje advent till ära, och de gick hem med bravur
0,5-1 g saffran. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran
Julgodisbuffé 2010. 200 g mjölkchoklad med daim. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 200 g mörk choklad. ca 20 st. 200 g mjölkchoklad. Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i botten på en ugnsform, ca 20*30 cm. Grädda i ca 20 min. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. Ta fram kakan ur kylen ca 20 min innan den ska serveras, annars finns det risk att gästernas tänder ryker =). ca 20 st. 20 st hasselnötter. 20 folieformar. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. ca 20 st. ca 20 st. 20 folieformar
120 g smör, rumstempererat. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. 120 g smör, rumstempererat
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. 200 g smör. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 200 g ljus blockchoklad. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. ca 20 st. 20 st. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. 36-40 st. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 200 g smör. 8 dl K-special. ca 20 st Ingredienser. 20 st Ingredienser. 36-40 st
Mördeg120 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]. Mördeg120 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]
120 g smör, rumstempererat. 20 g äggula (1 st). Låt vila i kylen inlindad i plastfilm cirka 20 minuter. Knåda degen lite lätt och kavla ut mellan två bakplåtspapper, den ska vara 3-4 mm tjock. Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader (varmluft). Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 16-18 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Nu är vi här, den 20december och endast en arbetsdag återstår. 120 g smör, rumstempererat. 20 g äggula (1 st)
Från min vän Pia kommer här ett recept på magiska saffransmazariner. 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat. Kaffebröd, magiska saffransmazariner, mandelmassa, mazariner, mördeg, saffran 200 grader Mördeg
Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Koka upp alla ingredienser i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter
50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter
120 g smör, rumstempererat. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 min. Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. 120 g smör
Baka i mitten av ugn i 20-30 min tills den har stelnat och fått lite färg. 10 bitar. Glutenfritt. 2 kuvert saffran, 1 msk konjak, 500 g mandelmassa, 250 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 4 ägg, 1 dl majsmjöl, 1 dl riven kokos, finrivet skal och saften av ½ apelsin, florsocker till garnering, färsk frukt eller bär och vispad grädde till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.