Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Det bästa med februari är helt klart att semlorna står i fokus. Jag kan inte komma på något annat bra med februari än att vi faktiskt låter oss mumsa i oss semlor
Gör så här. Bottnar. Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg. Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min
God kväll vänner. Jag har så mycket att göra med rättningar nu inför terminens slut, så jag hinner inte riktigt skriva ett långt inlägg så därför bjuder jag er på en favorit från förra året (tror inte att ni är så ledsna för det, för dessa är verkligen helt UNDERBARA)
Mördeg120 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]. 1Mazarinfyllning100 g smör, att bryna 0,5 g saffran 370 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 110 g ägg, rumsvarma [2 st] 40 g äggula, rumsvarma [2 st] 8 g vaniljsocker [1 msk] 10 g vetemjöl [1 msk]
Första försöket med mazariner och eftersom det är jul blev det mazariner med saffransfyllning. Receptet kommer från Roy Fares och jag har hittat det i årets julnumret av tidningen Hembakat
Från min vän Pia kommer här ett recept på magiska saffransmazariner. Kaffebröd, magiska saffransmazariner, mandelmassa, mazariner, mördeg, saffran 200 grader Mördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.