Om du vill ha en chokladswirl - spara en liten skvätt av smeten och blanda med kakao och mjölk. cirka 80 min varav 45-60 min i ugn). Tryck ut smeten i en form, cirka 20 cm i diameter, och grädda i ugn i 5-10 min, beroende på om du vill ha din botten lite mjukare eller mer knaprig. Grädda i 45-60 min, tills cheesecaken stelnat helt igenom. 45-60 min. 5-10 min. 45-60 min
100. Jag kokade min kola i ca 45-50 min, koktiden kan variera mellan 15-30 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt. Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i. 100
Arbeta degen i minst 10 minuter i maskin med degkroken monterad. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, sirap, olja, brödkryddor, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl
The post Julensgodaste glöggrecept. Varje år gör jag min egen glögg. I två veckor medan glöggen står och puttrar för sig själv i ett hörn doftar det alldeles underbart i hela huset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.