Gurkrelish. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med sallad, tomat, lök, bacon och gurkrelish. kontrollera innehållet i hamburgerbrödet, välj äggfri majonnäs till gurkrelishen
Rullarna serveras med ajad, en slags thailändsk gurkrelish. Du kan också be din köttförsäljare göra det för dig, eller köp färdig malenLägg köttet i en skål tillsammans med brödsmulornaStek vitlöken och sesamfröna i kokosoljan tills de fått lite färg, lägg åt sidan och svalnaLägg i resten av ingredienserna i skålenBlanda i också vitlök och sesamfröna, blanda till en jämn massaLägg i kylskåpet för ca 30 minStek en provbit och smaka avRulla lite av massan in i en rispappersrulle (som du doppat i hett vatten, se instruktioner på paketet)Stek rullarna i en blandning av kokos- och rapsolja tills rullarna har en fin färg och köttet blivit klart (i ca 8 min)Dela på hälft och servera som varma med hjärtsallad, finhackade örter och ajadAjad (gurkrelish, ca 1,5 dl)2 msk socker1/2 tsk salt4 msk risvinsvinäger1 liten gurka, urgröpt1 liten shalottenlök1 medelstor, röd chili (eller enligt smak)Blanda socker, salt och risvinsvinäger Skär up gurkan, löken och chilin Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylskåpet ca 30 minÖvriga ingredienserrispappersark (såna som passar till fritering/stekning, de skall inte innehålla tapioka)hjärtsalladasiatisk mynta, finhackadkaffirlimeblad, finhackad(sriracha)Kanakepakot aasialaisittain (n
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.