Arbeta degen i minst 10 minuter i maskin med degkroken monterad. Täck bunken med plastfolie och låt degen vila i kylen, ca 1 timme. Rulla ut degen till en rulle och dela rullen i 12 bitar. 1 msk muscovadosocker. 1 msk rapsolja. 1 tsk salt
Låt kakan svalna i formen 10 minuter innan den stjälps upp. 100 g apelsinskal. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen
100 g smör. 12 ekologiska ägg. 11,5 dl strösocker. 11 tsk vaniljsocker. 12 dl ekologisk mjölk 3%. 11 st citron, skalet. 14 dl vetemjöl. 12 tsk bakpulver. 11 nypa salt. 1200 g frysta blåbär. 1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins
1100 g mjölk, (1 dl). 1180 g vetemjöl, (3 dl). 17 g bakpulver, (1,5 tsk). 13 g vaniljsocker, (1 tsk). 13 g salt (0,5 tsk). 1120 g osaltat smör, rumstempererat. 1180 g strösocker, (2 dl). 1110 g ägg, (2) rumstempererade. 160 g osaltat smör, rumstempererat. 1200 g färskost. 1360 g florsocker, (6 dl). 11 apelsin. 1Muffins0,5 g saffran 100 g mjölk, (1 dl) 180 g vetemjöl, (3 dl) 7 g bakpulver, (1,5 tsk) 3 g vaniljsocker, (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 120 g osaltat smör, rumstempererat 180 g strösocker, (2 dl) 110 g ägg, (2) rumstempererade. 1Frosting60 g osaltat smör, rumstempererat 200 g färskost 360 g florsocker, (6 dl) 1 apelsinMuffins. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter
100 g smör. 1 dl sirap. 1 dl hackade valfria. Koka (inte stormkoka) i 15-20 minuter, gör kulprovet (häll en klick smet i ett glas kallt vatten, när smeten går att forma till en kula är kolan klar). 100 g smör. 1 dl sirap. 1 dl hackade
Så om ni också vill ha en sista minuten-lussefika så rekommenderar jag de här. Safftiga saffransmuffins, safftiga saffransmuffina, taffsiga saffransmuffins
Det brukar bli 18-20 stycken. Grädda i 175º, i mitten av ugnen, ca 15 minuter. 1 ½ dl mjölk. 1 apelsin. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ut saffranet däri
Julgodisbuffé 2010. 100 g kokosfett. 1. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows. 1. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 1. Ta fram dem ca 10 minuter innan de ska ätas. 1 dl socker. 125 g kokosfett. ca 1/3 pkt mariekex. 1. Klä en form, ca 10*16 cm, med bakplåtspapper. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. 150 g mörk choklad. 100 g nutella. 1. 1,5 dl sötmandel. 150 g mörk choklad. 1. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 100 g kokosfett. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows
Strö ut hälften av smör- och mandelmassafyllningen. ca 16 bitar. ½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker. 1 nypa salt. 1 ägg. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor. 1 ägg. 1. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. ca 16 bitar. 1 nypa salt. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor
Saffransmuffins, ca 16-20 st. 125 g smör, 2 dl socker, 2 ägg, 1 påse saffran (0,5 g), 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 dl mellanmjölk, ev. 11/2 dl russin. Klicka ut cirka 1 rågad matsked smet i varje form (eller fyll formarna till 3/4). Grädda i cirka 15 minuter. Ät och njut, de är jättegoda ca 16-20 st. 125 g smör. 1 påse saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 11/2 dl russin
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.